CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, December 4, 2012

An appointment

Assalamualaikum..

setelah pemeriksaan dan segala hal yang berkaitan diselesaikan, saya terus bergerak balik rumah. dengan harapan, esoknya dapat operate gigi terus. terasa penat untuk tahan sakit ketika makan.

esoknya, saya dan umi ke hospital [lebih kepada klinik sebenarnya. cawangan dental mungkin?]
seriously cuak masa tunggu giliran. x suka nak kena rasa lagi sekali injection kat lelangit. jarum dia besar oke! ouch!
dan operation?! god...

setelah tiba giliran, dengan berdebar + cuaknya saya masuk ke bilik dentist. periksa sini dan situ, doktor suruh saya tunggu kat luar dulu.

kat tepi bilik, umi sedang menunggu. waktu tu saya serious takut sebab dari cara doktor tadi..
"nanti saya tengok boleh ke tak awak buat kat sini atau kena jumpa pakar."
#gulp

maka denga malunya terpaksalah saya mengaku yang saya nangis waktu uh. tapi taklah sampai berjela... cuma mengalir sekali dua.

"umi, kaksu takutlahh..."
"lahh..macam adik ni takut. macam mana nak bersalin nanti?"
#gulp "bersalin tu lama lagi..."
"haha. yelahh.. tapi nak cakapnya, hidup kita ni memang akan berdepan dengan kesakitan. sakit bersalin,sakit gigi,sakit kepala.. cuba matang sikit tahan sakit tu..etc,etc.."

maka sungguhlah saya belum matang =_='

walaupun saya lebih takut untuk operate dan bukannya sakit selepas itu, tapi kata2 umi memang tepat. zaapp!!

that makes me wonder, there are MORE people who are facing  seriously painful injury or things or whatever than me. and me? it's just a tooth! although it is two.

so from that moment on, i determined. this is the thing that i have to face. it is panful, but it will get better than before, aint?

ulang alik hospital dan kli nik, jumpa doktor, x-ray, segala bagai uhh...
x dapat buat operation lagi. sehari 1/2 orang je yang akan operate. maka buat appointment je dulu, bulan 1 masa cuti tu nanti baru operate.

hmm.. jujur kecewa sesangat sebenarnya. tapi saya pasti, ini yang terbaik.