CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, April 2, 2012

GMJ ; Global March to Jerussalem

Assalamualaikum.



30 Mac 2012, Stadium alawati,Shah Alam.

Alhamdulillah, bersyukur n excited sangat dapat pergi sebab mula2 umi n abah tak bagi. huu. benda biasalah tu kan. risau. nasib baik ikram johor sediakan bas n ajak budak2 r2s2. bolehlah tumpang sekaki. alhamdulillah again.

kami sampai lambat. tak tahulah sebab jalan jammed atau driver drive berhati-hati.

kami sempatlah jugak jejak kasih dengan akhawat lkd n kawan2 sekolah yang tak pernah jumpa lagi tahun ni. sebab sekejap sangat, rasa tak terlerai pun rindu ni T^T tapi takpe. kena manage feelings jugak,kan.

alkisahnya,ada lebih kurang sketsa pada penghujung event. agak meremng bulu roma sepanjang dalam stadium uh. laungan takbir. kibaran bendera. rijal dakwah.

one thing for sure, if today generation can't win,there's always next generation. and it is continuous, for sure !


“Akan sentiasa ada sekumpulan dari umatku, yang terus menegakkan kebenaran, dan
tegas berjuang menentang musuh. Tidak sekali-kali akan memudaratkan perjuangan
mereka, walau dirintangi kesusahan dan dipinggirkan. Hingga datang ketentuan
Allah, dan mereka akan tetap sedemikian.” Sahabat bertanya kepada Rasulullah
, “Dimanakah mereka itu?” “Mereka itu berada di Baitulmaqdis, dan di sekitar
Baitulmaqdis!”

hadis nabi. Riwayat Abu Daud x silap. ada jugak dalam nasyid baitul maqdis. nyanyian siapa terlupa pulak.

*gambar nak letak tapi malas pulak nak off phone bukak cover belakang cabut memory card cucuk kat komp copy msokkn blek kat phone tutup blek cover belakang msokkan balik dalam casing then baru turn on phone. heh.

ehem. bila malas memang banyak alasan,kan?

0 comments: