CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, June 7, 2011

adik's opinion

Assalamualaikum...


umi and abah away for two weeks,gi umrah.

tengahari tadi saya tanya adik,

"Adik tak rindu umi ke?"

Adik terus jawab,

"Apesal? Tak boleh ke?"

mak aii...ego tak agak budak ni. pernah sekali tu sampai dia ngigau sebut umi. sedih tengok adik macam ni. tapi tadi dah tak rasa kesian sangat dah sebab saya tanya dia,

"Adik.Adik takut kak su marah ke?"
*adelah perkara yang terjadi.

Adik jawab,

"Yelah.Kak su bila marah macam harimau."

Adeh. budak ni suka cakap lepas. tapi takpe. sekurang-kurangnya dia jujur. tahun lepas dia cakap saya macam kak Ros. hu? garang sangat ke saya ni? rasanya tak :D hehe.

dah.blank.


Wassalam.

Saturday, June 4, 2011

Mukhayyam Tingkatan 5

Assalamualaikum.


hehe. dah berhari-hari balik tapi baru sekarangt nak post.

Alhamdulillah kami selamat menjalani mukhayyam yang terakhir ini.

"Saya percaya B13 ini akan menjadi seunik yang mungkin."
-Ustaz Hasanuddin

"What we are today,are what our action from the past."
-Pak Cik KBT

"Kelemahan individu adalah kekuatan bagi yang lain."
-Kak Aminah

"Masih ada waktu untuk berubah.Masih ada waktu untuk menjadi yang terbaik di kalangan terbaik.Masih ada waktu untuk bersama kawan-kawan."
-Akh Talhah

"Hidup kita adalah satu perjuangan.Maka,hiduplah sebagai seorang pejuang.Antum adalah singa-singa yang kami harapkan."
-Ustaz Taufik

"bila nak cari sahabat,kalau dia tak setia,tak payah bersahabat dengan dia.Identiti kamu yang pakcik jumpa adalah sahabat yang setia dan mudah mengucapkan terima kasih.Lepas ni kalau nak suruh pak cik masak untuk kamu,pak cik sanggup." -Pak Abu


beberapa ucapan yang sempat saya note down semasa akhir mukhayyam.

perasaan saya bercampur baur. kurang dari 20 minggu saya akan tinggalkan sekolah.

ada orang tu kata :

"Jom kita gegar sekolah dengan SPM!"

Mohon doa' bagi mereka yang sudi. kami,B13 ingin tebus PMR dengan SPM. hadiah buat sekolah. Insya-Allah,Ameen.

Ya Rabb,kau redhailah perjuangan kami ini.