CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Sunday, March 21, 2010

x thu nk ckp apo

Assalamualaikum...

*haha. tiru tajuk ceramah Tuan Azrul.

apa yang saya rasa sekarang?


kalau awak pernah x rasa macam ni?

anda bagaimana?

kalian?

*enough with the bables.

saya rindulah! hari jumaat pun dah rasa dah. ape ni?! pelik!

rindurindurindurindurindurindurindurindurindurindurindurindurindurindurindurindurindurindurindu

*penat tukar2 warna.

ouh.sila tidak fikir bukan2. saya rindu kursus. saya rindu nak ba
ngun pagi2,amik wudhu',terus qiam. rasa sangat tenang! saya rindu kayak. saya rindu van kat sana (apekah?). saya rindu terapi ombak. saya rindu kumpulan 2. saya rindu sumelah!

dahla! gi buat homework!

*esok sekolah. which means...masa untuk berblog kembali terhad.
*rabu KRS kah?

Wassalam.

Friday, March 19, 2010

kursus

Assalamualaikum.

"Sebuah harapan menghasilkan sebuah kejayaan. Sebuah kejayaan menghasilkan sebuah kerinduan."
-Khadijah K


13 Mac 2010.

10 mlm bertolak ke D'Amir Chalet,Sitiawan,Perak. Agak cuak sebab x sempat nak berlatih.

14 Mac 2010.

x pasti sampai pukul berapa. Lepas perasmian,kami dibahagi tiga mengikut kursus masing-masing. Setelah dibahagi kumpulan,berta'aruf,berbincang,etc. Bertolak ke Pulau Pangkor. Sampai Pangkor petang. Jalan kaki dari jeti sampai Teluk Segadih/Segadas. Agak penat sebab bawak beg berat,naik turun bukit (jalan tar). nak dekat pukul 7 baru sampai.

15 Mac 2010.

Jungle treckking dari pukul 9.15 sampai 4 lebih. Berpandukan peta dan kompas sahaja. Naik turun gunung dengan beg. Sangat penat! yang semalamnya tu macam x sampai suku pun. Dah 2 kali keluar masuk hutan,last2 kami semua banat jalan kat tar untuk ke Raudhah Camp (memang tu je jalan die). jalan-jalan...sampai nak kena naik satu bukit tu semua orang dah give up. penat sesangat! tapi bukit ni menyatukan kami. haha. last2 Tuan Halimi stop satu van,then kami naik. Terima kasih tuan! huu. dahla tuan yang bayarkan. kami sangat2la bersyukur dan terharu. Siapa yang jalan kaki ke campsite ni memang kami tabikla. hee. Mai power!

"Gunung yang tinggi bersama kita daki."

16 Mac 2010.

Pagi. Banat repelling(x tahu eja) dulu lepastu baru kayak. Pas2 tukar pulak dengan banin. Time repelling ni sangat2 rasa x boleh buat. saya gayat!! tapi kalau x buat sekarang,bila lagi nak buat kan. Tuan Halimi pun bagi sokongan. Huu. Terima kasih lagi tuan.

Kayak. keliling pulau. sangat lenguh! Tapi x pe. Sebab kayak memang best. Sebab die air. haha~

Tengahari bertolak balik ke d'Amir Chalet. Naik bas Aircond! haha~ macam x adil sikit sebab banat je yang naik. Waktu pergi Pangkor pun banat semua duduk. Tapi kami x pinta semua tu. huho~

"Lautan kita renangi."

Kesimpulan : di Pangkor tiada nyamuk!

17 Mac 2010.

Nasib baik kat sini relaks je. Dah x larat nak buat pape pun. Just buat persembahan kawad,based dengan nasyid.

Malam yang sangat seksa! nyamuk menggila macam ape.

18 Mac 2010.

Pentauliahan. Alhamdulillah... Then gi rumah Nabila,makan. Terima kasih Mak cik! terima kasih kak Nadia! terima kasih Nabila! habis makan bertolak. Sampai sekolah pukul 1 lebih.

"Bukan senang nak dapat anugerah ini. Bagai nak separuh mati."

Akhirnya,saya dah kurus setelah berkursus 5 hari. hoho~

Jutaan terima kasih kepada :


~Tuan Halimi.
berkat bimbingan tuan,kami semua berjaya.

~Ahli kump 2 :
Aisyah.
Insyirah.
Maryam.
Wan.
Rumaisa'.
Aina.
Kak Safura.
Nabila.
Wani.
Khadijah.
Nadh.

~semua yang terlibat ataupun x. (err. papela.)

"Pangkat satu tanggungjawab. Bukan kebanggaan."
-Tuan Azrul.


Macam x percaya baru je semalam ditauliah. Cepatnya masa berlalu! memang dah nak kiamat dah kan. So,hari ni saya habiskan masa dengan tidur. huu. x bagus. lagi banyak tidur lagi penat.

"Kursus 4 hari. Tapi nak hilang penat 4 minggu."
-Tuan Halimi.
haha. hiperbola 4 minggu.

Pasal benda lagho tu.... ok.. saya cuba. tapi slow2 tau.

*Qarie. Jangan lupa tabik. haha~.

Wassalam.

Wednesday, March 10, 2010

;.

Assalamualikum.

ye saya tahu...saya sekarang tengah UB1 tapi masih sempat lagi ngadap benda nih. tapi saya jugak tahu,kalau saya x post sekarang nanti dah terlambat!

"Saya x akan menolaknya untuk kali kedua."

Qarie,jangan risau.kami akan ingat kamu disana.di tepi laut... hehe.Tapi betul cakap kamu.hidup ni memang camtu.kena buat pilihan.Antara tulen dengan sosial,bio dengan pa.Argh..! kenapa hidup ni mesti buat pilihan? sebab hanya ada syurga dan neraka.(apekah? merepek.)

To all SPM candicates 2009, all the best of luck for tomorrow! korang boleh punye!

*post ni sebab baru lepas baca blog Qarie..dan terharu sikit.sedih pun ada jugak.

"Manusia boleh berubah,kan?"
KOMIK-M
Takaza #1

Wassalam.

Saturday, March 6, 2010

sebuah kisah.

Assalamualikum.

tak tahu kenapa...

rasa macam nak kongsi sebuah kisah yang agak baru terjadi.

Suatu petang,dalam perjalanan ke surau yang x jauh dari rumah,

di hujung jalan terdapat sekumpulan pelajar lelaki berjalan merentangi jalan. (fhm kn?)

kereta kami menghampiri. tiada yang berganjak.

bila sudah sebegitu hampir,baru ada yang bergerak. tapi sangat 'cool' la kononnya(bergerak ke tepi dengan perlahan) sebab kereta bawak memang x laju.

tapi ade seorang yang x bergerak. malah dia berhenti tepat2 di depan kereta!

bila depan kereta sebegitu hampir,(mungkin 1cm?)

baru dia ketepi.

abah naik berang.

abah putar stereng seakan2 mahu melanggarnya.

saya jadi kecut perut.

tapi dia?

bergelak ketawa bersama rakan yang lain!

ingat ade 9 nyawa ke? tak ada adab! kalau saya yang drive agak x heran sangatla kalau kurang ajar macam tu! @#$%&*()_+! WARNING! hapuskan budaya mencarut.

ummat semakin(atau patut saya ganti sudah?) hancur.

apa peranan kita?
Wassalam.