CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Saturday, January 30, 2010

sukan

Assalamualikum...

"Rabbi yassir wala tu'assir"
*maaf kalau tersalah ejaannya.

winning is not everything.

x semestinya apa yang kita rasa terbaik,baik juga untuk orang lain.

*blank nak post ape.

keputusan :

1st : Biru (lots of congrats!)
2nd : Merah
3rd : Hijau
4th : Kuning

apapun,semua adalah juara bila kita bersukan kerana Allah. ;)

saya rasa tahun ni saya memang semangat habislah!

KUJAU best!

MERU pn best jgak. eheh.

Seorang manusia harus cukup rendah hati untuk mengakui kesilapannya,
cukup bijak unuk mengambil manfaat daripada kegagalannya
dan cukup berani untuk memperbetulkan kesilapannya.

Sunday, January 24, 2010

penat!

Assalamualikum...

baru je 3 minggu sekolah (nk msok 4).

tapi saya dah amat penat!

adakah sebab waktu cuti akhir tahun terlampau cuti x ingat dunia?

terlampau bersenang lenang sampaikan bila naik skola je macam shock sebab banyak benda nak kena buat sekaligus.

saya macam x boleh nak manage masa lagi.rasanya macam x dapat pick-up lagi dengan suasana yang baru.

serius saya dah penat!

huu...lembeknya. haha.

Allah...
Inginku hentikan langkah ini,
bagaikan tak mampu untuk ku bertahan,
semangat tenggelam,
lemah daya,
haruskah aku mengalah,
namun jiwaku berbisik,
inilah dugaan.



Tapi,

x kanlah saya nak mengalah cepat sangat.

ni baru permulaan.

saya kena kuat!
kuat dalaman dan luaran.

Allah...
pimpinlah diriku,
tuk bangkit semula,
meneruskan langkah,
perjuangan ini,
cekalkan hati dan semangatku,
kurniakan ketabahan,
agar mimpi jadi nyata,
padaMu ku meminta.


saya tahu.

saya x mampu lakukannya tanpa pertolongan Allah.

kerana saya lemah.

Wassalam.

Tuesday, January 19, 2010

big smile !

Assalamualikum.

Alhamdulillah,alhamdulillah,alhamdulillah.

Terima kasih kepada semua. ;)

Hari ni kak long bersalin.

haha. excited macam ape bile blek skolah je dapat tahu.

rasa macam best present ever pon ade jgak. ehee.

kenapa?

saya pun x pasti.

mungkin kerana ianya unik dan x terjangka langsung!

haha.

“Apa yang telah luput daripada umurmu itu tidak akan ada ganti baginya.
Dan apa yang telah berjaya bagimu daripada umurmu itu,
tidak ternilai harganya.”

-Syaikh Ibnu 'Athaillah.


"Janganlah engkau merasa seolah-olah umurmu masih panjang
kerana lamunan seperti itu banyak membawa kepada ajal..."

-Hassan Al-Banna.

Monday, January 4, 2010

his 1st day ;)

Assalamualikum...

Hari ni 1st day adik sekolah tadika. eheh. disebabkan hari ni saya cuti,umi minta saya tunggu adik.huu. kononnya sekejap tapi sampai adik habis skolah saya tunggu.

Adik red class. ehee. His fav colour.

Mula2 adik x nak amik gambar. Tapi bila cakap nak tunjuk kat abe tros die nak. hehe.



Abah pun teruja.haha.
Adik semangat nak gi tadika.
On the way ke tadika.

Dalam proses memujuk adik.adik di dalam kelas. tapi selalu sangat toleh2 ke luar nak pastikan umi ade.Itu adik. budak yang pandang kamera muka dia macam gu jun pyo! haha.
*gemuknya jari.huu.

Bosan tunggu adik,amik gambar pagar yang comel ni.


Dalam pukul 10 lbih,ade sorang budak yang nangis,melalak,lari2 sebab nak balik. Dalam 3/4 cikgu tenangkan dia.

Dia dah ok x lama lepas tu.tapi jap2 nangis balik. dan dia x nak masuk kelas. nak tunggu ayah die.saya pun datang duduk sebelah.(lme sikit lpas tu)

saya : "akak amik gambar boleh?"

Haziq cuma mengangguk kerana masih tersedu2.

saya : "ok haziq,tengok sini...senyum"

"Haziq nak balik.Haziq rindu ayah.Ayah selalu tinggalkan Haziq."
-Haziq.

serius nak nangis sangat tengok budak ni nangis.dah bergenang dah pun.haha. *eish.sjak bila saya senang nangis? ni mesti sebab tunjuk ajar muna.haha.joking.

Akhirnya,berkat usaha saya(perasan),Haziq dah ok.Adik pun dapat kawan. hee. :)

Haziq main dengan adik tapi die blue class. haha.

"fuhh..penatnya sekolah."
-Adik.


oh tidak.saya dah form 4!

Wassalam.